Sa knjigom u prirodi

Ideja

Naše jezero posećeno je tokom cele godine. Sa dolaskom toplijih dana primetna je i veća posećenost, naročito roditelja sa decom.

Za najmlađe do sada smo naše jezero obogatili dečijim igralištem i Štrumf selom u kojem deca posebno uživaju. Kako bismo našim najmlađim prirodnjacima ulepšali boravak u prirodi, a usput ih nešto i naučili došli smo na ideju da napravimo mini biblioteku prirodi.

Cilj

Projektom je planirano da se u biblioteci nađu slikovnice i knjige koje imaju određenu edukativnu poruku za naše najmlađe: buđenje svesti o značaju prirode, učenje bontonu, empatiji, podsticanje logičkog zaključivanja, buđenje istraživačkog duha ili jednostavno uživanje u sadržaju knjige na zelenoj travi.

Šta nam je potrebno za realizaciju?

Kako bismo realizovali ovaj projekat potrebna nam je podrška samoizdavača ili ljudi koji ne znaju gde bi usmerili višak knjiga od svojih mališana. Ukoliko na našu adresu pristigne veći broj knjiga nego što bi stalo u biblioteku, knjige ćemo rotirati na mesečnom nivou, ili ćemo napraviti biblioteku i na Dečijem igralištu.

Kako da dostavite knjige?

Ukoliko knjige želite da nam pošaljete poštom adresa je:

Dunavska 57, 22243 Sot

Gorana Stanković

0649789581

POŠTARINU PLAĆAMO MI

Ukoliko dolazite na jezero knjige možete ostaviti na terasi čuvareve kućice prekoputa Štrumf sela. VAŽNO JE da knjige upakujete u deblju kesu i ulepite kako se ne bi oštetile. Ukoliko ste iz Šida ili Vam je tako lakše knjige možete ostaviti u Menjačnicama Čavić.

Za donatore iz Novog Sada i Beograda:

Možete nam se javiti na sledeće brojeve da preuzmemo knjige:

0649789581 - Gorana

Do sada su naš projekat podržali: